Wetenschapswinkel UT Onderzoeksrapporten

Login

Welkomhuis Twente: de behoeften van mantelzorgers op vakantie: een onderzoek naar wensen en behoeften van mantelzorgers bij het Welkomhuis Twente

Boom, Boudewijn K.W. (2013) Welkomhuis Twente: de behoeften van mantelzorgers op vakantie: een onderzoek naar wensen en behoeften van mantelzorgers bij het Welkomhuis Twente.

[img]
Preview
PDF
Download (1MB) | Preview
Abstract: De Stichting Welkomhuis Twente wil tegen een lage prijs vakanties gaan aanbieden voor mensen met een constante zorgbehoefte en hun familie. Door middel van een marktonderzoek is onderzocht wat de wensen en behoeften zijn van mantelzorgers en hun familie wanneer ze op vakantie gaan. Uit de resultaten blijkt dat er een groot verschil is tussen wat er op dit moment op de vakantiemarkt wordt aangeboden en wat de behoeften van deze groep mensen zijn. De respondenten vinden het aanbod van het Welkomhuis Twente over het algemeen goed. Daarnaast wordt aanbevolen om de stichting te profileren als iets nieuws en veelal gebruik te maken van vrijwilligers in verband met de kosten. Ook wordt aanbevolen nog eens kritisch naar de doelgroep ‘ gezinnen’ te kijken omdat de bezetting van het vakantiepark dan buiten de schoolvakanties laag zal zijn.
Domein: Mens en maatschappij
Datum: Mei 2013
Klant:
Stichting Welkomhuis Twente, Oldenzaal
Projectnummer: 2064
Copyright: Wetenschapswinkel, Universiteit Twente

Repository Staff Only:item control page