Wetenschapswinkel UT Onderzoeksrapporten

Login

Wonen op eigen kracht. In dit onderzoek wordt getoetst of de randvoorwaarden opgesteld door de zorgprofessional de voorwaarden zijn dat cliënten langer in eigen huis kunnen blijven wonen.

Berghuis, Sofie and Van Maanen, Laura (2014) Wonen op eigen kracht. In dit onderzoek wordt getoetst of de randvoorwaarden opgesteld door de zorgprofessional de voorwaarden zijn dat cliënten langer in eigen huis kunnen blijven wonen.

[img]
Preview
PDF
Download (1MB) | Preview
Abstract: Het scheiden van wonen en zorg is een actueel onderwerp. Door nieuwe wetten en regelingen moeten mensen met een ZZP 1 tot ZZP 4 indicatie langer thuis blijven wonen. Door zorgprofessionals zijn een aantal randvoorwaarden opgezet waaronder men optimaal thuis zou kunnen blijven wonen. Dit onderzoek is opgesteld om erachter te komen of deze voorwaarden ook voor de cliënt gelden en wat zij belangrijke voorwaarden vinden bij het langer thuis wonen. Ook is er gekeken naar de mantelzorgers, er wordt verwacht dat zij extra druk moeten gaan dragen en extra ondersteuning moeten leveren in de nieuwe situatie. Uit het onderzoek komt naar voren dat een aantal randvoorwaarden nog verbeterd moeten worden, wil men langer optimaal in eigen woning blijven wonen. Deze verbeterpunten liggen vooral op het gebied van veiligheid en in het sociale gebied. De mantelzorgers zijn niet in staat om meer ondersteuning te leveren in de nieuwe situatie, hiervoor zullen andere oplossingen moeten komen.
Domein: Mens en maatschappij
Datum: Juli 2014
Projectnummer: 2227

Repository Staff Only:item control page