Wetenschapswinkel UT Onderzoeksrapporten

Login

Nulmeting woononderzoek Berflo Es Zuid: Een onderzoek naar de gevolgen voor de bewoners van de herstructurering in Berflo Es Zuid voor woontevredenheid en financiële ruimte

Berends, Niek (2007) Nulmeting woononderzoek Berflo Es Zuid: Een onderzoek naar de gevolgen voor de bewoners van de herstructurering in Berflo Es Zuid voor woontevredenheid en financiële ruimte.

[img]
Preview
PDF
Download (570kB) | Preview
Abstract: In opdracht van de Bewonerscommissie Berflo Es Zuid is er een start gemaakt met het onderzoeken van de woonbeleving en financiële ruimte van de bewoners van deze buurt. De reden voor dit onderzoek is de geplande herstructurering in deze wijk, die behoort tot één van de 56 aandachtswijken in het kader van het Grotestedenbeleid. Door deze herstructurering worden 310 huurwoningen gesloopt en vervangen door nieuwbouwwoningen. De Bewonerscommissie is benieuwd naar veranderingen in woonbeleving en financiële ruimte als gevolg van de herstructurering. Om veranderingen te kunnen constateren is een beeld van de huidige stand van zaken noodzakelijk. De huidige stand van zaken is door middel van een nulmeting in kaart gebracht. De nulmeting is uitgevoerd door middel van het houden van een schriftelijke enquête in de buurt. Alle 310 bewoners van het plangebied hebben een vragenlijst ontvangen. Van de 310 enquêtes zijn er 93 reutour gestuurd. Uit de nulmeting blijkt dat de bewoners relatief tevreden zijn over de huidige woonsituatie. Desalniettemin dreigt een groot gedeelte van de bewoners de buurt te verlaten als gevolg van de herstructurering. De verwachte hoogte van de nieuwe huurprijs vormt de grootste beweegreden om de buurt te verlaten.
Domein: Mens en maatschappij
Datum: 4 Augustus 2007
Klant:

Repository Staff Only:item control page